Om oss

Berit og Svein Erik Jynge


Mail;         post@bjolsethagen.no

Mobil;      45100455

Adresse;  Vestsivegen  1678 2406 Elverum


I 2018/19 begynte vi å tenke på å bygge et hundehotell/ hundepensjonat/kennel på gården. Etter en lengre runde med søknadspapirer fikk vi byggetillatelse, og våren 2019 ble det gamle fjøset revet. Sommeren 2019 ble grunnmur og såle støpt, og reisverket satt opp. I løpet av høst og vinteren begynte bygget å ta form - med god egeninnsats og hjelp fra lokale håndtverkere. Uker og måneder med flislegging, snekring, maling og alt mulig annet som må til for å komme i mål.
Våren 2020 var vi klare for å ta i mot våre første gjester - ikke helt heldig tidspunkt pga korona, men gjestene begynte å komme, og vi fikk en myk start og muligheten til å bygge erfaring.

Litt om oss:

  I 1990 kjøpte vi  vår første felles hund, en strihåret vorsthertispe. Vi var begge interessert  i fuglejakt, så en fuglehund var et naturlig valg. Etter noen år valgte vi å sette valper på  henne. Det ble seks valper - og vi beholdt en hannhund. Det var lærerikt å jobbe med jakthunder, og vi deltok både på jaktprøver, utstillinger og diverse hundekurs.

Jeg har stort sett hatt hund hele livet, er utdannet agrotekniker og har jobbet med landbruk i mange år, både praktisk, med stell av dyr, samt i Felleskjøpet der jeg bl.a hadde ansvaret for utviklingen av Labb hundefôr.


I 2003 ble Svein Erik  pensjonert og vi la ut på  jordomseiling. I åtte år seilte vi rundt jorden før vi september 2011 la til kai i Norge for godt. (du kan lese mer om vår jordomseiling her: fruen fra havet ) Da   brukte vi litt tid på å beslutte hva vi skulle gjøre videre. Første skritt var å gå til anskaffelse av en hund! Mens vi var ute og seilte hadde vi snakket mye om hvilken rase vi kunne tenke oss, og jeg hadde tilfeldigvis lest i Hundesport om Lagotto.  Vi fant ut at vi sannsynligvis ikke kom til å være like aktive på jaktfronten  lenger - så en mer familievennlig rase passet godt. Etter litt leting på nettet fant vi et valpekull i Sverige som så interessant ut - og i  oktober hentet vi Ida.  I den perioden bodde vi midlertidig i Oslo, hos en god venn mens vi lette etter et egnet sted å flytte til. Siden vi begge er glad i å være ute, og liker å gå på ski  begynte vi å lete etter et småbruk nord for Oslo. Så  i januar 2012 flyttet vi til Bjølsetgrenda 16 km sør for Elverum. Småbruket har  45 mål dyrket mark, og 175 mål skog. I tillegg har vi gleden av 8 bygninger vi kan vedlikeholde - i tillegg til hovedhuset! Gården heter Bjølsethagen, og vi har  "strandlinje" til Glomma - noe som hundene setter pris på  - særlig på varme sommerdager.


2013  planla, og parret vi Ida, og i februar 2014  ble 6 valper født - 5 hanner og en tispe. Tispen, Fia beholdt vi selv, men hun tilbringer mesteparten av tiden i Oslo hos en god venn av oss som fungerer som fôrvert..   



Samme vår begynte vi å tenke på å  anskaffe oss en ny rase - og valget falt på Barbet. En av årsakene var at vi ønsket en litt større hund som kunne brukes til  snørekjøring på ski, kløv - og jo mer vi leste om rasen desto mer fascinerte ble vi. Etter en del søk på nettet fant vi en svensk oppdretter, og  høsten 2014 hentet vi Tuva.


Våren 2016  fant jeg ut at jeg hadde lyst til å gå til  anskaffelse av en liten rase. Jeg hadde møtt en liten sjarmør et par ganger som viste seg å være en Bichon Havanais, og etter en studie på internett  fant jeg  ut at dette var en veldig spennende rase som jeg kunne tenke meg å prøve ut! Ikke lenge etter fant jeg en oppdretter på vestlandet som hadde et valpekull, og i mai hentet vi lille Emma.


Høsten 2016  hadde vi en gjennomgang av hva vi ønsker med vårt hundeoppdrett fremover. Etter grundig overveining fant vi ut at vi ville satse helt og fullt på barbet, og ikke utvikle oppdrettet av lagotto videre. Ida er blitt pensjonist, og Fia har vi konkludert med er litt for stor og  beskjeden til å fungere som en god avlshund

Høsten 2017 fikk Tuva sitt første valpekull, med 9  valper. Vi bestemte oss for å beholde Coira. Omtrent samtidig anskaffet vi Åbyfjordens Gilda (Saga) som siste tilskudd til flokken


Jeg er medlem av den lokale hundeklubben, er utdannet instruktør  trinn 1 NKK,holder kurs og har deltatt på en del kurs, bl.a spor, agility og lydighet - i tillegg til at vi i perioder deltar på de vanlige treningskveldene. Vi deltar også på sporkonkurranser med Tuva, og trener også Emma og Saga i brukshundøvelser.



Oppdrett av Barbet - fransk vannhund
Barbet er den største av vannhundrasene. Den er familiekjær og flokkorientert, lettlært og avbalansert.

Den er en arbeidshund som trenger mosjon og aktivisering, men har også evnen til å slappe helt av når det ikke skjer noe.

Barbeten røyter ikke, men krever en god del pelsstell.

Kan brukes til mange ulike hundesporter som f.eks rallylydighet, agility, lydighet og brukshundsport.
Den er glad i vann og elsker å svømme



Våre hunder

TUVA
Åbyfjordens Dream of Daisy

SAGA

Åbyfjordens Gilda

CORIA

Revulens Coira

EMMA

Kjekens Inger
Bichon Havanais